Το PiratesGr στο Facebook

Γίνετε μέλη στο group του PiratesGr στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=125658510781952&v=wall

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ PIRATESGR@GMAIL.COM

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΣ!!!

ΘΕΛΟΥΜΕ Δ.Ν.Τ.?? Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ! ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ...
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ...




Εκστρατεία για την συνέχιση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Posted: Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010 by am in
0

Το μεγαλύτερο κίνημα εβραίων εποίκων, το Συμβούλιο της Γεσά, ξεκίνησε εκστρατεία με σύνθημα «μια υπόσχεση είναι μια υπόσχεση», ζητώντας από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, πριν από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, να μην παραταθεί το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας.

Ο πρωθυπουργός «θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στην Ουάσινγκτον και θα υποστεί προφανώς πιέσεις για να παρατείνει το προσωρινό πάγωμα» -- των 10 μηνών της εποικιστικής δραστηριότητας που ανακοίνωσε το Νοέμβριο η κυβέρνηση, αναφέρει το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του.

Ο Νετανιάχου «και η μεγάλη πλειοψηφία των υπουργών έχουν δηλώσει σαφώς ότι το πάγωμα δεν θα παραταθεί», γράφει ο πρόεδρος της επιτροπής Ντάνι Νταγιάν. «Έδωσαν το λόγο τους και η αξιοπιστία τους διακυβεύεται».

Η εκστρατεία συνοδεύεται από τοιχοκολλήσεις με δηλώσεις του Νετανιάχου και των υπουργών που αναφέρουν ότι το μορατόριουμ δεν θα παραταθεί. «Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ετοιμάζεται για τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο Ομπάμα, οι πολίτες του Ισραήλ υπενθυμίζουν στους υπουργούς τους ότι μια υπόσχεση είναι μια υπόσχεση, μια ημερομηνία είναι μια ημερομηνία και στις 26 Σεπτεμβρίου θα ξαναρχίσει η ανέγερση οικοδομών».

Το Νοέμβριο το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ένα μορατόριουμ στην κατασκευή νέων κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε ένδειξη καλής βούλησης αλλά οι Παλαιστίνιοι έκριναν το περιορισμένο αυτό πάγωμα ανεπαρκές για την επανάληψη των άμεσων διαπραγματεύσεων.

Το μέτρο δεν περιλαμβάνει ούτε την ανατολική Ιερουσαλήμ, ούτε τα δημόσια κτίρια, ούτε τα εργοτάξια που είναι σε εξέλιξη. Έμμεσες διαπραγματεύσεις άρχισαν ωστόσο το Μάιο υπό τον αμερικανό απεσταλμένο Τζορτζ Μίτσελ και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι ελπίζει σε μια επανάληψη των άμεσων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων σύντομα.

Οι άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων διακόπηκαν μετά την αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση του εβραϊκού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας στα τέλη του 2008.

www.ant1online.gr

0 σχόλια:

Radio Arvyla - oli i alitheia gia tin krisi stin Ellada