Το PiratesGr στο Facebook

Γίνετε μέλη στο group του PiratesGr στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=125658510781952&v=wall

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ PIRATESGR@GMAIL.COM

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΣ!!!

ΘΕΛΟΥΜΕ Δ.Ν.Τ.?? Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ! ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ...
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ...




Εν αναμονή αποτελεσμάτων για τον Κόλπο του Μεξικού

Posted: Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 by am in
0

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τη δοκιμή διαχωρισμού και συλλογής από τροποποιημένο, γιγάντιο, ταϊβανέζικο δεξαμενόπλοιο του πετρελαίου που διαρρέει από υποθαλάσσια πετρελαιοπηγή στον Κόλπο του Μεξικού.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το ειδικά τροποποιημένο σκάφος A Whale δοκίμαζε τον ποιοτικό διαχωρισμό αργού πετρελαίου από το θαλασσινό νερό στην περιοχή βορείως της πετρελαιοπηγής της εταιρείας ΒΡ, από όπου διαρρέει κρουνηδόν το πετρέλαιο.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις δοκιμές αναμένονται σήμερα, τόνισε στο δίκτυο CNN ο εκπρόσωπος της εταιρείας TMT Shipping, στην οποία ανήκει το πλοίο, Μπομπ Γκράνθαμ.

Το σκάφος συλλέγει το αναμεμιγμένο με πετρέλαιο νερό και στη συνέχεια το διαχωρίζει, έχοντας την δυνατότητα να ξαφρίζει 21 εκατ. γαλόνια πετρελαίου την ημέρα. Το πλοίο διαθέτει 12 ανοίγματα στα πλαϊνά του για την εισρόφηση του αναμεμειγμένου νερού και έχει ειδικές τεχνολογίες για να αποθηκεύει το πετρέλαιο και να ξεβράζει το νερό. «Κατά κάποιον τρόπο το πλοίο συλλέγει νερό σαν πραγματική φάλαινα και αντλεί εσωτερικά σαν ανθρώπινη καρδιά», τόνισε ο Γκράνθαμ.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς επιστήμονες, ο ρυθμός που διαρρέει το πετρέλαιο στον Κόλπο του Μεξικού, μετά το ατύχημα στην πλωτή εξέδρα της ΒΡ τον Απρίλιο, φθάνει τα 35.000 έως 60.000 βαρέλια ημερησίως.

pathfinder

0 σχόλια:

Radio Arvyla - oli i alitheia gia tin krisi stin Ellada