Το PiratesGr στο Facebook

Γίνετε μέλη στο group του PiratesGr στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=125658510781952&v=wall

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ PIRATESGR@GMAIL.COM

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΣ!!!

ΘΕΛΟΥΜΕ Δ.Ν.Τ.?? Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ! ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ...
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ...




300 εκατ. ευρώ η λυπητερή κάθε χρόνο

Posted: Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 by am in
0


ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τα επόμενα 50 χρόνια θα είναι η «λυπητερή» που θα πληρώνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι με το νέο Ασφαλιστικό το οποίο αποδομεί το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΣΚΑ) επιφέροντας ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στον υπολογισμό των συντάξεων.

Οπως επισημαίνεται σε μελέτη του ΙΝΕ ΓΣΕΕ σχετική με το υπό ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξοικονομήσει με άλλους τρόπους το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ετησίως αντί να επιβάλει τα γνωστά αντιασφαλιστικά μέτρα.

Οπως παρατηρεί το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την αναλογιστική εκτίμηση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, το μακροχρόνιο έλλειμμα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης με τους όρους ασφάλισης αυτού του νομοσχεδίου, τα επόμενα χρόνια θα αντιστοιχεί σε περίπου 300.000.000 ευρώ τον χρόνο, αποδομώντας καθοριστικά το σύστημα στη χώρα μας. Τίθεται πλέον, με τη μορφή του επείγοντος, η αναγκαιότητα ανεύρεσης νέων πόρων, όπως προτείνει και διεκδικεί η ΓΣΕΕ εκτός του κρατικού προϋπολογισμού (αύξηση αντικειμενικών αξιών δημόσιας και εκκλησιαστικής περιουσίας, τυχερά παιχνίδια, κερδοφορία τραπεζών και δημοσίων επιχειρήσεων, καζίνο, κ.λπ.).

Οι νέοι πόροι
Κατά το ΙΝΕ ΓΣΕΕ οι νέοι αυτοί πόροι θα ενισχύσουν τη χρηματοδότηση και θα συμβάλουν στη δημιουργία κεφαλαιακού αποθέματος του ΣΚΑ ικανού να ανταποκριθεί στη χρηματοδότηση των μελλοντικών- κυρίως- αναγκών της κοινωνικής ασφάλισης και θα αποτρέψουν την αδιέξοδη στρατηγική της επίθεσης στις παραμετρικές αλλαγές (μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κ.λπ.), της κατάργησης της τριμερούς χρηματοδότησης και της κατάργησης του διανεμητικού συστήματος με την εγκαθίδρυση (κεφαλαιοποιητικό σύστημα) της συστοιχίας βασική σύνταξη και αναλογική σύνταξη.

Η ίδια μελέτη αναφερόμενη στα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αποδεικνύει το μέγεθος της βαρβαρότητας της αύξησης μέχρι και 15 έτη ασφάλισης σε 3 χρόνια (2011-2013), όταν στη Γαλλία η αύξηση των ορίων ηλικίας από 60 στα 62 έτη συζητείται να ολοκληρωθεί το 2020, στη Γερμανία η αύξηση των ορίων ηλικίας από 65 στα 67 έτη θα ολοκληρωθεί το 2024 και στην Αγγλία η αύξηση των ορίων ηλικίας από 65 στα 68 έτη θα ολοκληρωθεί το 2046.

TANEA

0 σχόλια:

Radio Arvyla - oli i alitheia gia tin krisi stin Ellada