Το PiratesGr στο Facebook

Γίνετε μέλη στο group του PiratesGr στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=125658510781952&v=wall

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ PIRATESGR@GMAIL.COM

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΣ!!!

ΘΕΛΟΥΜΕ Δ.Ν.Τ.?? Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ! ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ...
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ...




Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου της κεφαλής και του τραχήλου

Posted: Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010 by am in
0

Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου της κεφαλής και του τραχήλου

Νέα Υόρκη: Ο καφές μπορεί τελικά να αποτρέπει όχι μόνο την υπνηλία αλλά και τον καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου, σύμφωνα μ έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention.

Παλαιότερα επιστημονικά στοιχεία για την σχέση καρκίνου και καφέ δεν είχε καταλήξει σε σαφές συμπέρασμα. Ορισμένες έρευνες για παράδειγμα είχαν αναδείξει χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου των νεφρών και των ωοθηκών μεταξύ των καταναλωτών καφέ, ενώ άλλες δεν είχαν αναδείξει καμιά επίδραση επί του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Στην νέα μελέτη, οι επιστήμονες άντλησαν στοιχεία από εννέα προηγούμενες μελέτες για τον καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου, που περιλάμβαναν επίσης στοιχεία για την κατανάλωση καφέ και τσαγιού. Σε κάθε μελέτη, οι καρκινοπαθείς είχαν συγκριθεί είτε με τον γενικό πληθυσμό είτε με νοσοκομειακούς ασθενείς που δεν είχαν όμως καρκίνο.

Συνολικά, ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου κεφαλής και τραχήλου ήταν 12% χαμηλότερος σε άτομα που έπιναν καφέ συγκριτικά με εκείνους που δεν έπιναν, μετά τον συνυπολογισμό διαφόρων παραγόντων, όπως το κάπνισμα.

Και όσο περισσότερο καφέ έπινε κάποιος, τόσο χαμηλότερος ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου. Όσοι έπιναν περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα, μείωναν κατά το ένα τρίτο τον κίνδυνο. Αλλά γενικά ο κίνδυνος νόσησης από τις δύο συγκεκριμένες μορφές καρκίνου είναι χαμηλός: 1 ασθενής στους 10.000 κάθε χρόνο.

Για τον καρκίνο των φωνητικών χορδών ή του λάρυγγα, ο καφές δεν φάνηκε να παίζει ρόλο, ούτε όμως και το τσάι ή ο καφές χωρίς καφεΐνη είχαν επίδραση στις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου κεφαλής και τραχήλου.

Πάντως τα δεδομένα δεν αποδεικνύουν ότι ο καφές από μόνος του προστατεύει από τον καρκίνο. Μπορεί άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την κατανάλωση του καφέ να εξηγήσουν τον μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, ή οι καρκινοπαθείς να έχουν μειώσει την κατανάλωση καφέ για κάποιο λόγο.

Αν όμως ο καφές όντως μπορεί να κάνει την διαφορά, υπάρχουν αρκετοί τρόποι δράσης, αν και επί του παρόντος πρόκειται μόνο για επιστημονικές εικασίες.

health.in.gr

0 σχόλια:

Radio Arvyla - oli i alitheia gia tin krisi stin Ellada